Wie?

Wim Tuls, rijschoolhouder

Wat?

Liet een warmtepomp installeren en extra zonnepanelen aanleggen

Waar?

Eigen woning in Lopik

Waarom?

Belangrijkste drijfveer: omlaag brengen van energiekosten

Wanneer?

De cv-radiatoren zijn begin maart 2019 op de warmtepomp aangesloten

‘Het is best een groot kreng, maar hij werkt fantastisch’

Eerlijk gezegd schrok Wim Tuls een beetje, toen de monteurs van Green for You met zijn bestelling voor de deur stonden. ‘Wat een groot kreng’. Maar de mannen brachten het apparaat moeiteloos naar zolder en de installatie van de warmtepomp was snel geklaard. ‘En alles keurig opgeruimd’. Wim verwacht maandelijks 200 euro te besparen met zijn overstap naar duurzame energie.

“We wonen in een twee-onder-één-kap en zijn maandelijks meer dan 300 euro kwijt aan gas en licht. Dat wordt alleen maar meer, want reken maar dat de politiek de gasprijzen omhoog blijft jagen. Over een jaar of vijf stop ik met mijn bedrijf en dan wil ik profiteren van lagere woonlasten. Volgens de berekeningen van Green for You ben ik straks hooguit 80 euro per maand kwijt aan energie.”

Stille lucht-luchtwarmtepomp

“Er lagen al zonnepanelen op het dak. Ik heb Green for You gevraagd om mee te denken over een volgende stap. Het advies was een warmtepomp. Nou heb je meerdere soorten warmtepompen, maar in onze situatie, een bestaande woning, bleek alleen een lucht-model mogelijk. Het voordeel is dat de grootste unit binnen staat, op zolder, in ons geval. Buiten hangt een kleine unit die nog het meest op een airco lijkt. Het geluid? Valt erg mee. De buren heb ik nog niet horen klagen.”

Extra zonnepanelen en vloerisolatie

“Omdat een warmtepomp draait op elektriciteit, hebben we extra zonnepanelen laten installeren. Een tijdje terug kwam er een aardige erfenis onze kant op en mijn vrouw en ik waren het er snel over eens om een stukje te gebruiken voor het verduurzamen van ons huis. Ik zie het als een rendabele investering in de toekomst, voor als ik straks niet meer werk. We zijn nog niet klaar, trouwens. We willen de vloer isoleren, mét subsidie, en we denken aan HR-glas. Ook dat mag Green for You doen. Ze zijn eerlijk en betrouwbaar en hebben goed werk geleverd.” https://natec.nl/zonnepanelen

‘Je krijgt van het gasbedrijf een draai om je horen met een hoge rekening’

“Van één ding word ik boos. We doen niets meer op gas. Dan is het een logische stap om de boel definitief van het gas af te laten sluiten, toch? Dat scheelt ook weer vastrecht. Maar weet je wat het energiebedrijf daarvoor in rekening brengt? Minimaal 600 euro! Daar begrijp ik niets van. De heren in Den Haag willen een gasvrij Nederland, maar als je daar als burger werk van maakt, krijg je een draai om je oren met een belachelijk hoge rekening. Dat wil er bij mij moeilijk in.” https://greenforyou.nl/contact-us

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu