Wie?

Marcel de Langen, Head of Sales Europe bij Carperight in Utrecht.

Wat?

Koos voor de installatie van zonnepanelen.

Waar?

Eigen woning in Houten.

Waarom?

Belangrijkste drijfveer: rendabel investeren in een duurzame verlaging van de woonlasten. En ‘een beetje’ voor het milieu en klimaat.

Wanneer?

De zonnepanelen zijn geïnstalleerd in maart 2019. In één moeite door was het dak van de buren aan de beurt. Dat leverde voor beide woningen nog een leuke korting op. De terugverdientijd is berekend op 4,5 jaar.

‘Het is bijna verslavend’

Sinds de zonnepanelen op zijn dak liggen, kijkt Marcel de Langen drie tot vier keer per dag op zijn app. Om te zien wat ze opleveren. Hij noemt het bijna verslavend. De eerste twee maanden na de installatie in maart 2019 bespaarde hij minstens € 200,- op zijn energiekosten. Toen moest het echte ‘zonseizoen’ nog beginnen. Bij zijn zoektocht naar een passende oplossing ging hij uit van een ‘opbrengst’ van ongeveer € 70,- per maand. Het pakt dus beter uit. “Het is gewoon een erg goede investering”, aldus Marcel.

De zoektocht naar een passende oplossing verliep niet zonder slag of stoot. Marcel: “Ik loop al wat langer rond met het idee om onze woning te verduurzamen. Ik los geregeld af op de hypotheek om de woonlasten te verlagen. Een simpele rekensom liet zien dat ik meer bespaar als ik een vergelijkbaar bedrag een keer in zonnepanelen zou investeren. Maar dán begint het…”

Het is een uitdaging om fatsoenlijke informatie te krijgen, laat staan een offerte

“Van alle kanten wordt het verduurzamen van je woning gepropageerd, maar het is een uitdaging om aan fatsoenlijke informatie te komen. Ik denk dat ik op internet wel zes aanvraagformulieren heb ingevuld. Op websites die gouden bergen beloven. Ik ben niet één keer teruggebeld. Ongelooflijk. Al die websites adverteren zich suf om op te vallen, maar ze geven niet thuis.”

Dit jaar pakte Marcel de draad weer op. Hij ontdekte greenforyou.nl, vulde het online aanmeldformulier in, en dacht: ben benieuwd. Toen gebeurde het onverwachte. Dezelfde dag werd hij gebeld door Dave Stoffels van Green for You. Die stelde de enige juiste vraag: wat kunnen wij voor je betekenen? Kort daarna vond een vrijblijvende dakinspectie plaats. Marcel: “De uitleg was helder, er was een klik. Vanaf dat moment ging het snel.”

“Green for You gebruikt een geweldige tool om de schuinte en positie van je dak en het daarmee samenhangende rendement te berekenen. Ik kon al die tijd meekijken. Leuk en leerzaam. Ik had ergens gelezen dat je de opbrengst van zonnepanelen kunt verhogen met zogeheten ‘power optimizers’. Dave rekende dat ter plaatse door. Daaruit bleek dat zo’n extra investering in mijn situatie een veel langere terugverdientijd veroorzaakte. Niet doen, was zijn advies. Kijk, dát vind ik eerlijk zaken doen. Hij had er extra aan kunnen verdienen.”

‘Geen seconde spijt’

Marcel was verrast door de compleetheid en scherpte van de offerte die hij na de dakinspectie ontving. Hij was nog meer verrast toen Green for You kort daarna belde met de vraag of hij behoefte had aan een toelichting. Marcel: “Ik zit zelf in de retail business. Ik weet hoe belangrijk nabellen op een offerte is en hoe weinig het gebeurt. Dit was voor mij het laatste positieve duwtje in de rug.”

De installatie verliep vlot en professioneel. Ook daarna liet Green for You zich zien. Om de kwaliteit te controleren en de garantiepapieren door te nemen. Niet alleen Marcel produceert nu zijn eigen elektriciteit, ook zijn buurman heeft panelen op zijn dak liggen. Ziet er nog mooi uit ook, alles in één stijl. Marcel: “De buurman was ook al een tijdje zoekende. Hij had meerder offertes lopen, maar toen hij de mijne zag, was hij snel om. Hij kreeg van Green for You nét zo’n persoonlijke behandeling.”

Het persoonlijke en eerlijke advies maakt dat ik Green for You onvoorwaardelijk bij familie en vrienden durf aan te bevelen

Die persoonlijke aandacht is voor Marcel de Langen de reden om de werkwijze van Green for You aan iedereen aan te bevelen. Zijn ouders wekken inmiddels ook hun eigen stroom op, een aantal vrienden zit in de advies- en offertefase. Marcel: “Dat persoonlijke, eerlijke advies, gebaseerd op kennis van zaken, is essentieel. Om die reden durf ik Green for You onvoorwaardelijk aan te bevelen.”

Marcel kreeg nog een extra tip van Green for You. Hij stapte over naar een energieleverancier die het terug leveren van energie klantvriendelijker regelt. Alles bij elkaar is Marcel dik tevreden; over het advies, de installatie en het rendement. En hij heeft er een mooi hobby bij. Op zijn app volgt hij dagelijks de prestaties van zijn eigen ‘energiecentrale’. Dan denkt hij steevast: dit is gewoon een goede investering. Makkelijk verdiend.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu