Ze kijken naar alle mogelijkheden, bij Green for You, en komen met een nuchter advies.

Blogs

‘We gaan ons huis dit jaar grondig renoveren. Dan neem je ook de energievoorzieningen mee. De combiketel was sowieso aan vervanging toe. Ik dacht aan een warmtepomp maar daar hoor je veel verschillende verhalen over. Green for You heeft ons huis ondersteboven gekeerd en de feiten op een rij gezet. We gaan nu voor een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen.’

“Wat ik bijvoorbeeld niet wist, is dat er een fors verschil is tussen een hoog temperatuur warmtepomp en een laag temperatuur warmtepomp. Die laatste is goedkoper in de aanschaf en gebruikt minder energie. Dat je deze alleen kunt toepassen met nieuwe radiatoren, was voor ons geen probleem. We gaan in het hele huis voor het comfort van vloerverwarming. Het idee is dat we minder gaan betalen en meer luxe terugkrijgen.” https://techneco.nl/warmtepompen/

”De aandacht waarmee de energieadviseur ons huis in kaart bracht, was indrukwekkend.”

“Vorige jaar attendeerde een collega me op Green for You. Twee punten spraken me direct aan: de onafhankelijkheid en het geruststellende idee van ‘alles in één hand’. Mijn vrouw en ik zijn allebei druk met ons werk en de kinderen. Dan wil je daar niet teveel georganiseer bij hebben. Via internet hebben we ons aangemeld voor een locatiebezoek. Dat kon verrassend snel. De aandacht waarmee de energieadviseur ons hele huis in kaart bracht, maakte indruk. Aan de keukentafel hebben we alles bij een kop koffie doorgenomen. Rustig en grondig.”

“De analyse bracht een paar verbeterpunten in de isolatie naar voren. Die neemt de aannemer mee bij de aanleg van de vloerverwarming. Met het oog op de warmer wordende zomers adviseerde Green for You in onze situatie – we hebben een vrijstaand huis – een lucht/water warmtepomp. Die gebruik je zomers om je huis koel te houden. Nóg meer comfort, dus.”

Nóg grotere besparing op energierekening.

“Omdat een warmtepomp elektriciteit gebruikt om energie te winnen, kregen we het advies om ook zonnepanelen te installeren. Daarmee sla je ‘twee vliegen in één klap’, was de uitleg. Door voor je warmtepomp zelf opgewekte elektriciteit te gebruiken, realiseer je een nóg grotere besparing op je energierekening. Klonk aannemelijk, maar we schrokken wel een beetje terug van de extra investering. Geen probleem. Green for You stelde meteen voor om twee scenario’s voor ons uit te werken, met inbegrip van een financieringsplan.”

“De feiten en berekeningen in het energieadviesrapport dat we binnen een week in huis hadden, maakten veel duidelijk. Je ziet per scenario de besparingsopbrengst en terugverdientijd. Je weet meteen dat de waarde van je huis flink stijgt dankzij een beter energielabel. Dat is mooi, natuurlijk, maar wat voor ons vooropstond, is dat ons huis straks klaar is voor de toekomst. Met duurzame voorzieningen die tegen lage kosten maximaal comfort opleveren, ondanks de stijgende energieprijzen. Dáárom kiezen we voor het verduurzamen van ons huis.”

“Op het advies volgde een correcte offerte. Het zat zo goed in elkaar, dat we geen behoefte hadden aan een second opinion. Zonde van de tijd. We hadden één belangrijke wens: kunnen jullie alles wat gebeuren moet afstemmen en kortsluiten met onze aannemer, zodat niks dubbel hoeft te gebeuren. Daar had Green for You zelf al aan gedacht. Dat geeft een goed gevoel. Er staat een hoop te gebeuren, dit jaar, maar daar hebben we zelf nauwelijks omkijken naar.”

https://greenforyou.nl/

, , , , , , , , ,
Vorig bericht
“Klanten die kiezen voor duurzaam hebben er recht op iemand aan de lijn te krijgen die goed geïnformeerd is!”
Volgend bericht
Geld lenen voor duurzaam wonen en ondernemen

Related Posts

Menu