‘Hypotheekadvies en verduurzaming zijn in deze tijd onlosmakelijk met elkaar verbonden’

We staan nog maar aan het begin, volgens Johan Koster van JHK Finance in Groningen, partner van Green for You. “Iedereen krijgt met het energievraagstuk te maken en moet vroeg of laat stappen zetten. Daarom maak ik de bewuste keuze om mijn hypotheekadvies en verduurzaming aan elkaar te koppelen. Ik maak een inventarisatie van de wensen en mogelijkheden en leg een compleet plaatje voor. Klanten stellen dat op prijs, merk ik.”

Johan Koster is ruim 25 jaar actief als zelfstandig financieel adviseur in de drie noordelijke provincies en de stad Groningen. Sinds begin 2019 is hij partner van Green for You. Hij is daar erg enthousiast over. “Ik wil meer leveren dan een standaard financieel advies. Dat krijg je overal. Dus ben ik me gaan verdiepen in de vraag hoe ik van het hypotheekadvies en verduurzaming één geïntegreerd verhaal kan maken. Daarbij stuitte ik steeds op de grenzen van expertise en uitvoering. Het Green for You-concept heft die grenzen op. Eindelijk kan ik klanten concreet doorverwijzen naar specialisten die de weg kennen in verduurzamingsland.”

‘Van energie-advies en financiering tot installatie en service’

Dankzij het partnership met Green for You kan Johan Koster handen en voeten geven aan zijn missie om als financieel adviseur bij te dragen aan duurzaam en energiezuinig wonen. Het werkt simpel. Klanten met potentiële verduurzamingsplannen die bij JHK Finance aankloppen voor een hypotheekadvies, komen in aanmerking voor een gratis energiescan. Daarmee hebben ze een solide basis om knopen door te hakken en de financiering op de uitvoering van de plannen af te stemmen.

Johan: “Het grote voordeel is dat ik nu, samen met Green for You, alles in huis heb om mijn klanten volledig te ontzorgen; van energie-advies en financiering op maat tot installatie en service. Samen maken we het proces transparant. Bij Green for You doen ze wat ze beloven. Hun stijl van zakendoen sluit goed aan op een voor mij belangrijke waarde: mensen écht verder willen helpen en bouwen aan duurzame relaties.”

‘Hypotheekadvies en verduurzaming horen gewoon bij elkaar’

Als Groninger laat het energieverhaal Johan Koster niet onberoerd. “Ik zie om me heen wat de gaswinning in onze provincie aanricht en hoe mensen nog steeds van het kastje naar de muur worden gestuurd. Dat maakt me boos en extra gemotiveerd. Het moet écht anders, niet alleen om te besparen op de energierekening, maar ook voor onze aarde en het klimaat.”

“Natuurlijk is het besparingsverhaal belangrijk. Het aandeel van de energiekosten in de vaste lasten is al aanzienlijk en blijft toenemen. Maar als mensen bij mij aan tafel alleen redeneneren vanuit de vraag ‘wat levert het me op?’, probeer ik ze ook mee te nemen in de maatschappelijke waarde van verduurzaming. Je doet het niet alleen voor je portemonnee. Je doet het ook voor de generaties die na ons komen.”

Johan Koster merkt dat klanten vaker zelf beginnen over verduurzaming. Hij zegt: “Als we daar niet adequaat op inspelen, blijven er veel kansen onbenut. Daarom horen een hyptheekadvies en verduurzaming gewoon bij elkaar. Ik heb als adviseur verstand van de financiële mogelijkheden, Green for You geeft verstand van de verduurzamingspraktijk. Dat vult elkaar perfect aan. Ik kan waarde toevoegen aan mijn adviespraktijk en mijn klanten concreet de weg wijzen. Ik kan ze nu vertellen dát het moet, maar ook hóe het moet.”

‘Combinatie hypotheekadvies en verduurzaming als onderscheidende factor’

“Ik zie de combinatie hyptheekadvies en verduurzaming als onderscheidende factor in de financiële advieswereld. Het stelt mij in staat ervoor te zorgen dat mijn klanten optimaal en gericht profiteren van die extra ruimte van 6% boven de marktwaarde van een woning. Op basis van concrete informatie. Dat is erg aantrekkelijk bij de huidige, extreem lage hypotheekrente. Daarnaast kan ik klanten snel laten zien hoe ze allerlei bestaande regelingen kunnen mixen.”

De integratie van het hyptheekadvies en verduurzaming is win-win, vindt Johan Koster. “Mijn advies wint aan diepgang, mijn klanten boeken winst met de financiering op maat van duurzame, energiebesparende voorzieningen, de wereld en het klimaat winnen bij elke stap die we zetten in de richting van hernieuwbare energie. We staan nog maar aan het begin. Ik zie een enorm groeipotentieel.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu