Je woning verduurzamen levert veel op. De waarde van je woning neemt toe, je krijgt een beter energielabel. Minstens zo belangrijk: je krijgt meer comfort bij minder energiekosten. En je dient het algemene belang: minder CO₂-uitstoot. Uiteraard gaan de kosten voor de baat uit. Verduurzamen vergt een serieuze investering. Omdat je investeert in de toekomst, verdient het aanbeveling om in één keer te kiezen voor de meest bestendige oplossing. Vaak bestaat die uit een combinatie van producten.

Warmtepomp met zonnepanelen – slim en duurzaam

Veel voorkomende combinaties zijn die van een warmtepomp met zonnepanelen of een warmtepomp met een zonneboiler. Dan ‘draait’ zo goed als je hele huis op duurzame energie en breng je de energiekosten spectaculair omlaag. Waarom een van die combinaties? Dat leggen we je in deze blog graag uit.

Een warmtepomp haalt warmte uit een natuurlijke bron. Dat kan de buitenlucht zijn, de bodem, of het grondwater. De soort warmtepomp die je aanschaft, hang af van je situatie en budget. De vraag of je bestaande radiatoren wilt gebruiken of in een nieuwe situatie kiest voor vloerverwarming, is daar bijvoorbeeld op van invloed. En in een nieuw huis ligt verwarmen met een warmtepomp meer voor de hand dan in een oud huis. Wel of niet kiezen voor deze techniek, is op zichzelf al een goede analyse en een onafhankelijk advies waard!

https://techneco.nl/warmtepompen/

Een pomp heeft elektriciteit nodig

In heel veel situaties biedt een warmtepomp grote voordelen. Met de warmtepomp verwarm je je woning, maar ook, door middel van een warmwaterreservoir, je water. Je haalt de energie uit gratis bronnen. Maar daar heb je wel elektriciteit voor nodig. Een pomp is immers een mechanisch apparaat, dat zélf energie nodig heeft om zijn werk te doen.

De hoeveelheid energie die een warmtepomp gebruikt, staat in geen verhouding tot de energie die hij levert. Dat maakt een warmtepomp rendabel. Als de stroom waar de pomp op draait óók nog eens wordt geleverd uit een eigen, duurzame energiebron, sla je twee vliegen in één klap.

Standaard combinaties voor maximale besparing

Je realiseert die extra besparing door een configuratie te kiezen, waarin de warmtepomp gekoppeld is aan zonnepanelen. Deze combinaties zijn standaard verkrijgbaar en vrij eenvoudig te installeren. Reken voor de voordeligste uitvoering op ongeveer € 7.500,-, afhankelijk van de eisen. Met de combinatie warmtepomp en zonnepanelen gebruik je het hele jaar door duurzame, goedkope energie.

Een klant van ons motiveerde deze keuze als volgt. “Investeren in duurzaam wonen doe je in principe één keer. Dan kun je het maar beter in één keer goed doen. We hebben het rendement van deze combinatie kritisch laten doormeten en in onze situatie bleek het de beste oplossing te zijn. We zijn tevreden over het comfortniveau en hebben nauwelijks nog energiekosten.”

Warmtepomp met zonneboiler

Een andere veelvoorkomende combinatie is een warmtepomp met een zonneboiler. De zonneboiler zorgt een groot deel van het jaar voor het warme water, waardoor de warmtepomp aanzienlijk minder elektriciteit gebruikt. Op dagen met minder zon, houdt een zogeheten ‘naverwarmer’ je voorraad warm water op het vereiste peil. In de winter leveren veel zonneboilers echter niet genoeg energie. Dan springt de warmtepomp bij en voorkom je alsnog een koude douche.

Afspraak maken?

Ingewikkeld? We leggen het graag nog een keer persoonlijk uit. Met alle technische details. Want verduurzamen is maatwerk en de te kiezen oplossing en/of combinatie hangt nauw samen met je situatie. Misschien pakt voor jou wel een heel andere combinatie gunstig uit. Maar welke productcombinatie ook als beste uit de bus komt, het loont altijd de moeite om te investeren in een duurzame toekomst. Maak een vrijblijvende afspraak of bel ons.

https://greenforyou.nl/contact-us/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu