Wie?

Dick van Veen, motormonteur.

Wat?

Koos voor de installatie van zonnepanelen.

Waar?

Eigen vrijstaande woning in Moordrecht.

Waarom?

Belangrijkste drijfveer: energiekosten omlaag brengen. ‘Met die klimaatdiscussie heb ik niet zoveel.’

Wanneer?

De zonnepanelen zijn in het voorjaar van 2019 geïnstalleerd door een team van drie monteurs. De terugverdientijd is geschat op 5 tot 6 jaar. ‘Als ik afga op de nieuwe meterstanden denk ik dat ik de investering er eerder uit heb.’

‘De energiekosten moeten gewoon omlaag’

Dick van Veen draait er niet omheen. “Ik heb niets met die klimaatdiscussie. Politici roepen wat in hun straatje past. Veel verhalen zijn zwaar overtrokken en ik twijfel aan de oplossingen. Intussen wordt alles wel duurder.”

“Zo worden we allemaal gedwongen om vroeg of laat maatregelen te treffen die de energiekosten in de hand houden. In financieel opzicht loont het om daar in te investeren. Het levert me meer rendement op dan mijn spaarrekening. Dat ik daarmee duurzaam bezig ben? Het zal wel, maar dat is niet mijn primaire doel.”

‘De jongens van Green for You houden de vinger aan de pols’

“Ik oriënteerde me al een tijdje op mogelijkheden om mijn energierekening omlaag te brengen. Je ziet veel aanbieders die veel beloven, maar als je belt blijken ze zelf niets in huis te hebben. De klus besteden ze weer uit aan een onderaannemer. Dáár had ik geen zin in. Ik wil weten met wie ik te maken heb. Bij Green for You zit dat goed. Het advies is goed, ze zijn aanspreekbaar en houden de vinger aan de pols. Ook in de nazorg.”

“Waarom zonnepanelen? In de oriëntatiefase dacht ik aan betere isolatie in combinatie met een warmtepomp. Isoleren bleek lastig. Je kunt bij ons moeilijk onder de vloer komen. Warmtepompen zijn vrij prijzig. De energiecheck en berekeningen wezen in de richting van zonnepanelen. Met als extra voordeel dat je de btw terugkrijgt. Je levert namelijk als ‘ondernemer’ stroom aan het elektriciteitsbedrijf. Dat zullen ze in mijn geval weten ook, want ik produceer meer dan ik gebruik. Als het goed is, krijg ik straks geld toe. Ik ben benieuwd hoe het elektriciteitsbedrijf daarmee omgaat.” https://greenforyou.nl/producten

Intussen denk ik alweer een paar stappen verder

“Die zonnepanelen, waar ik bruto zo’n € 7.500,- in heb gestoken, gaan me veel opleveren. In vier maanden heb ik de helft geproduceerd van wat ik vorig jaar in zijn totaal heb betaald aan elektriciteit! Intussen denk ik alweer verder. De gasrekening is ook een flinke kostenpost. Op den duur moeten we vanwege de heren politici bovendien van het gas af. Vanwege het klimaat, dus. De tarieven worden nu al hoger.”

“Ik ben het nog aan het uitvogelen, maar ik denk aan een boiler op zonne-energie, het liefst een die ik ook voor de verwarming kan inzetten. Of ik Green for You daar weer bij betrek? Zéker. Die jongens hebben het goed en netjes gedaan. Voorwaarde is wel dat ze een scherpe prijs voor me maken.”

http://www.greenforyou.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu