Wie? 

Arlette Monteiro, zelfstandig ondernemer

Wat?

Koos voor de installatie van zonnepanelen.

Waar?

Eigen woning in Capelle a/d IJssel.

Waarom?

Belangrijkste drijfveer: de aankoop van een eigen woning/bedrijfsruimte was voor Arlette hét moment om te gaan bezuinigen op energieverbruik.

Wanneer?

De zonnepanelen zijn op 4 februari 2019 geplaatst en in gebruik genomen. Eind september, als de nieuwe eindafrekening van het energiebedrijf komt, weet Arlette precies wat haar investering oplevert. Arlette verwarmt haar woning met stadsverwarming.

‘Het was in no time geregeld’

Arlette Monteiro is professioneel gastouder. Dagelijks neemt ze in haar tussenwoning in Capelle a/d IJssel de zorg op zich voor vijf tot zes kleintjes die ze een veilige en betrouwbare omgeving biedt. Ze kocht het huis in 2018. Dat was voor haar hét moment om concreet stappen te zetten naar een duurzame en energiezuinige toekomst.

“Ik was me al langer aan het oriënteren op de voordelen van zonnepanelen. De aankoop van een eigen huis, dat ook dienst doet als bedrijfswoning, gaf het laatste zetje. Op internet kwam ik Green for You tegen, gevestigd in Rotterdam, dus mooi in de buurt. Ik heb meteen een afspraak gemaakt en daarmee kwam alles snel in beweging.”

‘Ik kreeg als kleine ondernemer flink wat btw terug’

“Over de hele gang van zaken ben ik erg tevreden. Tijdens het eerste huisbezoek hebben we alles doorgerekend en is gekeken wat de mogelijkheden waren. Ik heb een plat dak met ruimte voor acht panelen. Dat levert genoeg elektriciteit op om de investering van circa €4000,- binnen vijf jaar terug te verdienen. Bovendien kreeg ik als ondernemer flink wat btw terug. De manier waarop Green for You alles inzichtelijk maakte, gaf vertrouwen. Geen gouden bergen, maar een realistisch kosten- en batenplaatje. Erg professioneel.”

“En de uitvoering? Alles volgens afspraak en zeer correct. De snelheid van werken heeft me echt verrast. Geen woorden maar daden. Met een speciale app kan ik nu precies volgen wat ik een elektriciteit terug lever aan het energiebedrijf. Ik kijk uit naar de eindafrekening waaruit zal blijken wat ik precies bespaar. Daar heb ik alle vertrouwen in. Bovendien geeft het een goed gevoel dat je bijdraagt aan een duurzame toekomst. Ik ben gastouder en heb zelf kinderen en kleinkinderen, dus dan denk je daar vanzelf over na.”

http://www.greenforyou.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fill out this field
Fill out this field
Please enter a valid email address.

Menu